Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Sähkölaskussa säästäminen

Ilman sähköä ei taatusti tulla toimeen tänä päivänä. Edes tämän sivun lukeminen ei onnistuisi jos tietokoneesi, kännykkäsi tai tablettilaitteesi ei olisi ”virroissa”. Energiakulut koostuvat yleensä sähkömaksuista ja usein myös lämmitysmaksuista. Kerrostaloasunnoissa jälkimmäinen ei yleensä ole tuttu juttu, mutta omakotitaloa asuttava henkilö tietää hyvin miten paljon maksaa pitää tupa lämpimänä ja saada lämmintä vettä hanasta.

:-)

Voit tehdä sähkösopimuksen jos haluat saada sähköä asuntoosi. Sähköyhtiö ryhtyy sen jälkeen toimittamaan sähköä ja sähköä uskollisesti seuraa sähkölasku. Joskus niitä tulee kerran kuukaudessa, joskus vain kerran vuodessa. Esimerkiksi kerrostaloasunnoissa sähkölasku saatetaan lähettää kerran kahteen kuukauteen niin, että maksettava lasku sisältää arvion viimeisten parin kuukauden sähkönkulutuksesta. Sähkönkulutus puolestaan sisältää kaksi toimenpidettä: sen sähköenergian määrän, jonka olet käyttänyt ja toisaalta sähkön siirtohinnan. Sähkön siirtäminen on yleensä puolet laskun summasta.

Joskus on mahdollista säästää sähkölaskussa tarkistamalla onko sähköyhtiöllä tarjouksia tai kampanjoita käynnissä. Myös omilla elämäntavoilla voi säästää. Esimerkiksi ikkunat ja ovet on oltava tiiviisti talvisin kiinni. Tuulettaminen kannattaa hoitaa läpivedolla. Kun lähdet huoneesta tai asunnosta pois pitemmäksi aikaa, valot kannattaa napsaista kiinni. Nyrkkisääntönä valot kannattaa laittaa pois päältä aina kun olet huoneesta poissa yli 10 minuutin ajan. Mietipä, että 60 watin hehkulamppu palaa päivässä kahdeksan tuntia — vuodessa se maksaa 15 euroa. Se on vain yhden lampun hinta. Hehkulamppujen tilalle voi olla hyvä hankkia energiaa säästäviä lamppuja, joskin niissä on ostoshinta korkeampi kuin tavallisissa lampuissa.

Valojen sammuttamisen lisäksi elektroniset laitteet kannattaa poissa oltaessa ottaa pois valmiustilasta. Esimerkiksi televisio, digiboksi, videot ja tietokone ovat virtasyöppöjä vaikka niillä ei tehtäisikään sillä hetkellä mitään. Kun pestään pyykkiä tai käytetään tiskikonetta, koneet kannattaa joko ladata täyteen pestävää tai selvittää onko laitteessa erityinen ”puolitehopesu” tai jokin energiaystävällinen moodi.

Jääkaapin lämpötilan olisi oltava +5 astetta ja pakastimessa −18 astetta. Jos näissä numeroissa on asteenkin verran heittoa, se vaikuttaa 5 prosenttia sähkönkulutukseen per aste. Eli jos halutaan pitää jääkaappia viileämpänä asteenkin verran, sähköa kuluu viisi prosenttia enemmän. Yksi keino vähentää jääkaapin ja pakastimen sähkönkulutusta on sulattaa laitteet kerran tai parikin kertaa vuodessa ja poistaa niiden seiniin kertynyt jääkerros. Vaikka äkkiseltään ajateltuna niiden oleminen paikoillaan tuntuisi hyvältä idealta, sellaiset jäälohkareet vievät energiaa.

Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Sähkölaskussa säästäminen" on saanut pisteet 6,5 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 2 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Sähkölaskussa säästäminen sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2024
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.