Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Opiskelijalle säästövinkkejä

Nämä säästövinkit ovat opiskelijoille ensisijaisesti, mutta soveltamalla ne toimivat yhtä hyvin myös muissa elämäntilanteissa oleville henkilöille. Poimi itsellesi sopivat vinkit ja hyödynnä niitä! Tässä on rahanarvoisia ohjeita, joilla pennin voi venyttää vähän pidemmälle.

:-b

Aloitetaan ensimmäiseksi ruokavinkeistä, joilla opiskelija voi säästää rahaa. Jos asunnossa on mahdollisuus pakastaa ruokaa, se auttaa paljon, sillä marjastamalla, sienestämällä, keittämällä ja kokkaamalla ruokaa voi säilöä myöhempää käyttöä varten. Ruokaa kannattaa myös itse leipoa hetken tarpeeseen, ja tietysti jos se pakkanen tai pakastelokero on olemassa, sinne voi kerta-annoksina laittaa osan jemmaan. Hyödynnä kauppojen tarjoukset, vältä kalliissa kaupoissa asiointia.

Älä tilaa turhia lehtiä, kirjoja tai kanavapaketteja. Kirjastosta saa luettavaa ja kuunneltavaa. Musiikkia löytyy netistä eri lähteistä, myös ilmaista ja niin sanotusti teostovapaata. Samoin radiosta.

Kirpparia kannattaa käyttää niin tarpeettomien tavaroiden myymiseen kuin löytöjenkin tekemiseen. Sanonta “toisen romu on toisen aarre” pitää paikkansa vuodesta toiseen. Lisäksi kierrätettävä tavara säästää luontoa. Lähiseudun kierrätyskeskukset listataan Kierrätyskeskus.com-hakemistossa.

Säästä sähköä kun mahdollista. Televisiota ei kannata pitää päällä jos sitä ei katsota, eikä edes johtoa seinässä. Sama pätee eri laitteiden latureihin sekä valojen pitämiseen päällä. Eihän ole tarpeellista pitää esimerkiksi kylpyhuoneessa valoa päällä jos ollaan olohuoneessa.

Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Opiskelijalle säästövinkkejä" on saanut pisteet 5,5 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 2 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Opiskelijalle säästövinkkejä sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2021
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.