Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Matkustuskuluissa säästäminen

Harva meistä elää sellaisessa tyhjiössä, jossa ei olisi tarvetta kulkea bussilla tai autolla asioita hoitamaan. Jos työpaikka sijaitsee liian kaukana, jotta sinne voisi kävellä tai pyöräillä, on tietenkin pakko varata rahaa liikennemenoihin. Siitä ei pääse mihinkään. Liikennemenoissa voi kuitenkin säästää näillä yksinkertaisilla konsteilla. Usein suurin säästö syntyy suosimalla julkista liikennettä. Se ei toki aina pitkien etäisyyksien Suomessa ole mahdollista.

:-)

Jos on syytä matkustaa autolla, taksilla, linjurilla tai muuten jonnekin, voi olla parasta ryhmitellä sille kerralle useampi tärkeä asia, jottei niitä kaikkia lähdetä eri kerroilla hoitamaan. Joukkoliikenteen suosiminen voi tuoda merkittäviä rahasäästöjä, ja etenkin jos on mahdollista hankkia kertalippujen sijaan esimerkiksi sarjalippuja, seutulippuja, vuosilippuja, ja yhdistää niihin jokin alennus. Esimerkiksi opiskelijat, asevelvollisuutta suorittavat henkilöt ja eläkeläiset voivat saada erityisiä alennuksia matkustuskuluihinsa. Jos käytettävissä on oma auto eikä sitä käytetä koko vuotta, sen voi laittaa osaksi aikaa seisontavakuutukseen. Vaikka monet autoista ovat nykyään niin avaruusajan tuotteita, ettei niihin voi monimutkaisia huoltotoimia itse tehdä, on esimerkiksi öljynvaihto, palaneiden lamppujen vaihto, pyyhkimensulkien vaihtaminen, kuten myös renkaiden vaihtaminen ja muut tällaiset pienet toimet hyvä itse opetella hoitamaan. Autoillessa joutokäyntiä kannattaa välttää ja lueskella esimerkiksi netistä taloudellisen ajotavan perusteita. Käytettyjä ja uusia autoja listataan Autoliikkeet.info-sivustolla.

Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Matkustuskuluissa säästäminen" on saanut pisteet 7,5 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 4 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Matkustuskuluissa säästäminen sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2021
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.