Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Pinnoitetut renkaat

Jokainen autoilija tietää, kuinka kallista on mennä ostamaan uudet renkaat autoon — oli kyse kesä- tai talvirenkaista. Uusien renkaiden ostamisen sijaan on mahdollista säästää pitkä penni ostamalla pinnoitetut renkaat. Ne oikein valmistettuina ovat kuin uudet renkaat: niitä koskevat samat vaatimukset kuin uusiakin autonrenkaita. Suomessa pinnoitetut renkaat ovat jokseenkin harvinainen asia etenkin henkilöautojen liigassa, mutta etenkin kuorma-auton renkaista hyvin monet ovat pinnoitettuja.

Lähikuva auton renkaasta.

Mitä renkaiden pinnoittaminen sitten tarkoittaa? Tällaiset “uusiorenkaat” ovat käytännössä tavallisia renkaita, jotka on ajettu loppuun, ja jotka on sen jälkeen ammattitaitoisen pinnoittajan toimesta pinnoitettu uudelleen. Se tapahtuu käyttämällä vanhaa rengasta, josta ensin jyrsitään vanha kumipinta, tai pintakumi, pois. Sen jälkeen pinta käsitellään erityisellä EU-vaatimukset täyttävällä liimalla, jonka jälkeen uusi kuvioitu pintakumi liimataan runkoon. Tämä toimenpide mahdollistaa vanhan hyvälaatuisen renkaan rungon elinkaaren kasvattamisen, koska pintakuvion ajaminen sileäksi ei usein johda esimerkiksi renkaan siteiden rikkoutumiseen. Vaikka amatööri näkee renkaassa vain yhden osan, siinä todellisuudessa on siis kaksi eri osaa: pintakumi ja rengasrunko. Pinta kuluu ajamisen aikana, ja se voidaan vaihtaa uuteen. Henkilöautoissa renkaat voidaan pinnoittaa vain kertaalleen.

Kuorma-auton renkaat ovat kokonsa ja turvallisuuteen, kestoon jne. kuuluvien vaatimustensa johdosta huomattavasti hinnakkaammat kuin henkilöauton renkaat. Jos kuorma-auton vanhat renkaat annetaan pinnoitettavaksi, voidaan säästää kumimateriaalia yli 40 kilogrammaa rengasta kohden. Henkilöauton renkaassa kumia säästyy rengasta kohden neljästä viiteen kilogrammaa. Pinnoittaminen tapahtuu käytännössä seuraavan kaavan mukaisesti:

  1. Ensin renkaat tuodaan pinnoitettavaksi.
  2. Sen jälkeen ne tarkistetaan ja vain kelvolliset renkaat jatkavat matkaansa kolmanteen vaiheeseen.
  3. Hyväksytyt renkaat karhennetaan: vanha kulutuspinta raavitaan pois.
  4. Jos renkaassa on vaurioita, ne tarkistetaan ja korjataan.
  5. Viidennessä vaiheessa renkaan rungot liimataan kasausta varten.
  6. Sitten uusi pintakumi (kulutuspinta) leikataan määrämittaan ja siihen tartunnan onnistumiseksi liitetään erityinen pinnanaluskumi.
  7. Sen jälkeen kulutuspinta liitetään vanhaa rengasrunkoon.
  8. Kahdeksannessa vaiheessa renkaat vulkanoidaan (paistetaan).
  9. Lopuksi renkaat viimeistellään ja tarkastetaan.
Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Pinnoitetut renkaat" on saanut pisteet 8,3 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 3 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Pinnoitetut renkaat sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2021
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.