Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Kuluttajaliiton esittämät parhaat säästövinkit

Kuluttajaliitto (ruotsiksi Konsumentförbundet) on listannut nettisivuillaan erittäin kattavan kokoelman kirjoituksia, joissa ohjeistetaan kuluttajaa erilaisissa elämäntilanteissa. Jaossa on vinkkejä esimerkiksi arjesta selviytymiseen eläkeikäisenä. Toisena ääripäänä ovat nämä erityisesti nuorille suunnatut säästövinkit.

:-b

Koska Kuluttajaliiton vinkkikokoelma on niin pitkä puserrus tekstiä, ja koska joukossa on paljon aika turhanpäiväisiäkin niksejä, Säästövinkit.com poimii rusinasta parhaat pullanmurut ja listaa tässä artikkelissa Säästövinkkejä-artikkelin toimivimmat kikat.

Ruoka

Säästät rahaa jos käyt kaupassa vaikkapa kerran viikossa ja ostat sillä kerralla koko viikon safkat. Tällöin suunnitelmallisuus estää ensinnäkin heräteostosten tekemisen ja vähentää päähänpistosten vaikutuksen lompakon sisältöön. Samalla kun ostat kerralla isompia ruokaeriä, kuten isomman nakkipaketin, rahaa voi säästyä — pienemmät pakkaukset ovat usein kalliimpia kuin “perhepakkaukset” kun verrataan hintaa ja sisällön määrää.

Käy Lidlissä mieluummin kuin muissa kaupoissa. Vältä kioskeja ja huoltoasemia, sekä pikaruokapaikkoja. Kun saapastelet kauppaan, osta sieltä mieluummin ruoka-ainekset kuin valmiita ruoka-annoksia. Valmista aineksista annoksia ja laita seuraavan päivän syömiset jääkaappiin, loput pakkaseen. Tee sellaisia ruoka-annoksia, jotka on helppo valmistaa. Tällöin et joudu murehtimaan vaikka koulun tai töiden jälkeen mitä sitä tänään söisi… ja näin vältät idean kipaista kaupasta jotain purtavaa.

Vaatteet

Osta mieluummin viidenkympin kuin kahdenkympin kengät. Älä osta merkkituotteita ja jos ostatkin, vilkaise kirpparin valikoimaa. Mieti minkälaisia vaatteita ja asusteita tarvitset. Hanki myös lankaa ja neula, sillä niillä voi säästää pitkän pennin jos laukusta irtoaa hihna tai taskuun tulee reikä. Suutari voi korjata halvalla vetoketjut ja korjata kengänpohjat.

Ajoneuvo

Jos ajelet omalla autolla tai muulla polttonestettä käyttävällä kulkupelillä, kokeile joustavaa eli ennakoivaa ajotyyliä. Punaisista liikennevaloista ei tarvitse kruisata vain jotta voi pysähtyä seuraaviin punaisiin valoihin. Älä kuljeta auton takakontissa turhaa painolastia. Noudata liikennesääntöjä välttääksesi pikavoitot pollareilta, samaan tapaan mieti mihin pysäköit, ettei lappuliisa jätä ikäviä terveisiä. Monissa ammattikouluissa opiskelijat tekevät korjaustyöt huomattavasti huokeammalla kuin muissa korjaamoissa.

Kotona

Kun olet kotona, älä jätä kännykän laturia seinään. Samaan tapaan muista sammuttaa valot jos et tarvitse niitä. Tietokoneen ei useinkaan tarvitse hurista päällä yötä päivää. Vilkaise jääkaappia ja katso onko sen seiniin kertynyt jäätä. Jääkerros ei ole hyvä merkki, sillä se lisää energiankulutusta. Jääkaapin lämpötilan tulisi olla 5°C. Mitä kylmemmäksi se asetetaan, sitä enemmän energiaa se ryystää.

Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Kuluttajaliiton esittämät parhaat säästövinkit" on saanut pisteet 7 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 1 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Kuluttajaliiton esittämät parhaat säästövinkit sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2021
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.