Säästövinkit

Lue näitä säästövinkkejä kun rahat on saatava riittämään. Sentinvenytys onkin sillä tavalla erikoinen taitolaji, että siinä kuka tahansa voi menestyä. Haluatko kokeilla? Lukemalla tätä sivustoa opit jo neljässä minuutissa rahanarvoisia asioita.

Olet nyt täällä: Säästövinkit

Jonottaminen harrastuksena

Aivan samaan tapaan kuin lankuttaminen, eli planking, on suurta kansanhuvia esimerkiksi Yhdysvalloissa, on meillä Suomessa eukonkannon ja saappaanheiton lisäksi pitkät perinteet jonottamisessa. Itse kukin on voinut tahtomattaankin joutua osaksi tuota perinnehuvia esimerkiksi autotiellä, kaupassa tai lähiapteekissa. Missä tahansa on kaksi suomalaista samalla asialla, siinä on yli 75 prosentin todennäköisyys, että jonoa alkaa muodostumaan.

Jonotusperinteen keskeisimpiä sääntöjä on pyrkiä pitämään mahdollisimman pieni hajurako edellä olevaan jonottajaan. Se selittää miksi muutoin täysin tyhjällä autotiellä auton A perään suhahtava auto B säilyttää enintään puolen metrin pituisen turvaetäisyyden. Toki turvaetäisyys on kaupassa kassajonossa paljon pienempi — kaupassa asiakkaan A ja asiakkaan B välillä etäisyys on vain kankaan paksuinen.

Jonottamisen maksimoimiseksi kannattaa lukaista wanhan median uutisia. Uutisista on syytä etsiä ilmoitusta uuden liikkeen avajaisista. Avajaiset nimittäin keräävät — kiitos avajaistarjousten, kuten ilmaisten ämpärien, johdosta sadoittain tai jopa tuhansittain jonottajia samalle tontille. Niin kävi esimerkiksi kesällä 2018 kun Tokmannin uudistetut liikkeet avattiin ja esimerkiksi Loviisassa jaettiin 500 ämpäriä — niistä kolmessa oli 50 euron suuruinen lahjakortti.

Tarvitseeko tämä kirjoitus täydennystä?
Täydennykset ja kommentit alapuolelle, kiitos.

"Jonottaminen harrastuksena" on saanut pisteet 7,5 yhteensä 10 pisteestä. Ompelimo on arvosteltu 2 kertaa.

Ehdota täydennyksiä näihin vinkkeihin

Vaatimattomiltakin tuntuvat säästövinkit voivat olla avuksi arvaattomaksi.

Kokemuksista voi kertoa nimimerkillä. Kommentoitaessa julkaisua Jonottaminen harrastuksena sekä Nimimerkki että Kommentti ovat vaadittuja tietoja. Jos haluat antaa yksityisesti palautetta, käytä tätä lomaketta.

© Säästövinkit.com 2021
Tiedätkö uuden säästövinkin? Jaa se meille!. Jos haluat säästämisen sijaan tienata, tsekkaa rahaanetistä.com.